Тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања

Тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања за школску 2021/2022. годину
Руководилац: Верица Војновић

 

Чланови:

 

Марина Пешић, директор школе

Влатка Мирчетић, секретар школе

Живка Контић, психолог

Наташа Миливојевић, педагог

Ненад Дрљача,наставник физичког васпитања

Верица Војновић, наставник географије

Милорад Миловановић, наставник историје

Споменка Мајкић, наставник разредне наставе

Живић Светлана, наставник разредне наставе

Меланија Крањчец – Будовачки, наставник физичког васпитања

Весна Мишић, представник родитеља

Јована Милошевић, представник ученика

АКТУЕЛНОСТИ

 „Програм позитивног понашања у школи“ 

Наставници наше школе и колеге ОШ „Петар Кочић“ учествовали су на семинару – „Програм позитивног понашања у школи“ 12.01.2022.  Компетенције су за подршку развоју личности детета и ученика, а приоритетна област је јачање васпитне улоге образовне установе кроз развој програма за превенцију насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања.
Општи циљеви семинара су јачање капацитета наставника и стручних сарадника за појачан васпитно-образовни рад са ученицима који испољавају насилно понашање у школи и саветовање родитеља применом интерактивних метода учења.
Специфични циљеви семинара: развијање практичних вештина за унапређен васпитно-образовни рад са ученицима који испољавају насилно понашање у школи. Развијање практичних вештина у саветовању родитеља, ученика који испољавају насилно понашање у школи, за примену васпитних мера у породици.
Семинар је био занимљив учесницима са много примера из праксе водитеља семинара. Семинар је организовала издавачка кућа Клет, програм број 72 и носио је 8 бодова.

Онлајн обука за ученике

На обуци „Шта можеш да урадиш ако имаш сазнање да твој друг или другарица трпе насиље?“ упознаћеш се са тим шта је насиље и како да га препознаш. 

Насиље није нешто што се дешава негде далеко, због тога је важно да стекнеш знање о томе шта ти можеш да урадиш ако сазнаш да твој друг или другарица трпе насиље.

На платформи Чувам те обуку можеш да похађаш онлајн, у било које време и са било ког уређаја! Обуке су интерактивне, гејмификоване и прилагођене свакоме од вас индивидуално. Уз едукативне игре и ранг-листе, учење ће бити интересантно и ефикасно, а твоје је само да почнеш.

Крени са обуком кликом на линк.

 

.