Предшколци питају, четвртаци одговарају

“Предшколци питају, четвртаци одговарају.“ је активност школе у оквиру ширег плана школских активности које организујемо у циљу што лакшег преласка деце из предшколских група у први разред и школу.
На овај начин смо желели да одговоримо директно на питања и дилеме наших будућих првака. Kао најбољи извор који може да пунуди праве и истините одговоре препознали смо групу ученика четвртог разреда. Уз помоћ ученика виших разреда који се део Вршњачког тима, снимили смо питања наших предшколаца и проследили дата питања ученицима четвртог разреда и подручном одељењу из Јарковаца.
Наши ученици су одвојили своје време на ЧОСовима или неким другим ваннаставним активностима и написали своје одговоре. Одговоре смо објединили, разврстали и у оквиру презентације исте представили деци.
Такође смо израдили и један велики пано у холу школе како би се деца заједно са родитељим или бака и декама на истом паноу информисали о томе како је школа у првом разреду организована, који се предмети уче, шта су све послови учитељица, ко све још ради са децом у првом разреду и како заиста тече привикавање на први разред.
У презентацији одговора су учествовале ученице Марија Јовановић, 4-2, Лена Грујић, 4-3, Симона Христов, 4-3 и Магдалена Зобеница, 4-4. Девојчице су биле прави експерти у извештавању и мишљења смо да су будући прваци добили одговоре на многа своја питања, упознали се са неким темама о којима нису ни размишљали, али оно што је најважније омогућили смо им да буду део наше заједнице и пре него што закораче у нову школску годину.

Наташа Миливојевић, педагог

Comments are closed.