Меморијални турнир – Учин турнир 2022.

Учитељ Бранко Симовић био је веома цењен, како међу колегама, тако и међу децом и њиховим родитељима. Пензионисао се после пуних 40 година рада у просвети.
Током рада у школи, велики акценат је стављао на физичку и здравствену културу деце. Омиљена дисциплина му је био фудбал – за дечаке, и игра “Између две ватре” – за девојчице. Сваког пролећа, Уча је организовао ТУРНИР , на коме су се у ове две дисциплине надметали дечаци и девојчице који похађају 3. и 4. разред.
Нажалост, учитељ Бранко је недуго након одласка у пензију преминуо. Његове колегинице, по навици и на инсистирање ђака, спонтано организују свима добро познат пролећни турнир, први пут без Уче.
Породица учитеља Симовића, са одушевљењем прихвата иницијативу колектива ОШ “Душан Јерковић“ да се сећање на омиљеног Учу одржи.

Свој допринос породица сваке године даје у виду спонзорства када су у питању награде. Набављен је прелазни пехар, који победници сваке године са великим усхићењем подижу после финала. Сам турнир је омиљена активност деце 3. и 4. разреда, а такође му се радују и сви запослени уз несебичну подршку и помоћ руководства школе.
Утакмице се играју две радне недеље, следе полуфинала и финале. Судија је наш вероучитељ, Зоран Малешевић, велики заљубљеник у фудбал, који суди по фудбалским правилима. У финалу се срећу најбоља екипа 3. разреда и најбоља екипа ученика који су 4. разред. Изненађења су могућа – неретко млађи победе старије. Исто важи и за девојчице и њихово надметање- „Између две ватре“.

Сви чланови победничких екипа, и у мушкој и у женској категорији на поклон добијају мајицу са натписом ”УЧИН ТУРНИР-ПОБЕДНИK”, а најбољи играч фудбалског турнира добија посебну награду.

Сваке године, породица и колектив се труде да неке ствари унапреде, али опрезно, уз жељу да се пре свега очува првобитна Учина идеја – дружење деце и фер-плеј.
Овогодишње финале је одиграно у четвтрак, 02.јуна 2022. године.
У конкуренцији девојчица, победиле су ученице 4/4 одељења, а кад су у питању дечаци, овогодишњи освајачи пехара су ученици одељења 4/3.
За најбољег играча турнира проглашен је Никола Булатовић.

Comments are closed.