Дечја недеља 2021.

Дечја недеља је реализована под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“ и то од 4.10.2021. до 10.10.2021.

Првог дана, 4.10.2021. ученици 1. разреда су кредама у боји осликавали бетон у школском дворишту.
Ученици 2. разреда  су израђивали ликовни рад на тему ,,Дете је дете да га волите и разумете“.
Ученици 3. разреда су на исти тему израђивали литерарне радове.
Ученици 4. разреда су размењивали лепе речи и поруке како у оквиру одељења, тако и  у оквиру разреда.

Другог дана, 5.10.2021. ученици 1. разреда су посадили дрво генерације на Јарковцима уз присуство в.д.директора школе.
Сви ученици нижих разреда су учествовали у Трци за срећније детињство под покровитељством  Црвеног крста Инђије. Трци је присуствовала секретар Црвеног крста Мирела Седлан која је победницима поделила дипломе.

Трећег дана, 6.10.2021.ученици 1. и 2. разреда су правили играчке од природног материјала. Радови ученика су изложени у холу школе.
Ученици 3.и 4. разреда су реализовали тему Мостови међу генерацијама у оквиру које су писали писмо непознатој старијој особи (баки или деки) који бораве у старачком дому. Прикупљена писма биће послата у оближње стараче домове.

Четвртог дана, 7.10.2021. ученици 1. разреда су, по групама, посетили Градску библиотеку „др Ђорђе Натошевић“. Том приликом су сви ученици добили бесплатно учлањење.
Ученици 2.разреда су у оквиру одељења препоручивали другу шта да прочита и том приликом размењивали књиге.
Ученици 3.и 4.разреда су радили на ликовном изражавању и то на тему ,,Дечја права у доба пандемије“. Најзанимљивији радови су изложени у холу школе.

Петог дана, 8.10.2021. ученици 1.и 2. разреда су реализовали маскенбал, док је одељење 1-4 правило обележиваче за књиге.
Ученици 3.и 4. разреда су промовисали Дечја права тако што су их исписали на веома занимљив и креативан начин и делили пролазницима у пешачкој зони.

Током целе недеље, трајала је хуманитарна акција прикупљања школског прибора који ће бити усмерен ученицима наше школе којима је то неопходно.

Дечја недеља се завршила на најлепши могући начин. Ученици 4-3 одељења Нини Стојановић поклоњен је бицикл који је школа добила као донацију од Агенције за безбедност саобраћаја.
Такође, ученица 5-4 Сања Бабић је добила лаптоп од ученице Бојане Стевановић која је исти добила као поклон од Општине Инђија у акцији Награђујемо вуковце.

Дечја недеља је прослављена и у нашим одељењима у Јарковцима. Ученици су са својим учитељицама приредили маскенбал, а изабрана је и нај маска коју је носила ученица Дуња Станић.

Координаторке прославе овогодишње Дечје недеље су биле учитељице Татјана Узелац и Маријана Галоња.

                                                                                                 

Comments are closed.