Дан планете Земље

Еколошка недеља у нашој школи

Зелени тим наше школе са великим еланом наставља своје активности на развоју и неговању еколошке свести едукацијом и практичним акцијама и ове школске године.

Субота од 22.04. (субота) до 28.04. (петак) у нашој школи обележава се као еколошка недеља. Почињемо акцијом за Дан планете 22.04.2023., коју реализујемо као део кампање „Заврни рукаве“ (више на: https://zavrnirukave.rs/) у школском дворишту са ученицима и родитељима петих разреда.

Практичне акције које спроводимо током еколошке недеље су:

21.04. (петак) – садња садница у дворишту подручне школе у Јарковцима у сарадњи са Општином Инђија

22.04. (субота) – „Заврни рукаве – за чистији и зеленији Јерковић“

24.04. (понедељак) – „Рециклажа није бламажа“  – предавања о рециклажи, кампања за прикуљање рециклажног отпада, истраживања врста отпада у домаћинствима

25.04. (уторак) – „Са природом на ти“  – фото конкурс, еколошки биоскоп, СТЕМ радионица

27.04. (четвртак) – „Без плавог нема ни зеленог“  – посета ЈП „Водовод-у“, истраживање стања водоинсталација у школи и потошње воде у школи и кући

28.04. (петак) – „Разноврсност је пут природе. Буди природан/на!“ – еколошки јавни час

Овим путем желимо да Вас позовемо да пропратите наше активности и дате свој допринос ширењу еколокшке свести и очувању планете Земље, једине коју имамо!

Напомена: Обзиром да део акција подразумева активности у спољашњој средини, у зависности од временских прилика, задржавамо право измене догађаја.

координатор активности: проф.биологије Александра Живковић                                                                   

Comments are closed.