РЕАЛИЗАЦИЈА „ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ“

Од 7. октобра 2019. године у нашој школи је обележена „Дечија недеља“ низом различитих активности. Учествовали су сви ученици од I до  IV разреда. Организатори су биле учитељице других и трећих разреда.

У понедељак 7.10.2019. за ученике првих разреда је одржан свечани пријем у Дечији савез пријатеља деце. Након тога су поједини ученици заједно са учитељицом присуствовали пријему код председника општине у оквиру активности Дана отворених врата. Одржане су радионице за ученике првих и других разреда у сарадњи са реализаторима пројекта „BrainOBrain“.

У уторак 8.10.2019. ученици првих разреда су заједно са својим учитељицама посетили градску библиотеку где је свим ученицима обезбеђено бесплатно учлањење. Ученици II, III и IV разреда су активно учествовали у акцији „Поклонићу другу играчку…“

У среду 9.10.2019. ученици првих разреда су учествовали у акцији „Садимо дрво генерације“. Ученици других разреда су учествовали у презентацији пројектне наставе „Лепе мисли, лепо пиши“ (Калиграфија), излажући своје радове у хол школе. Ученици трећег и четвртог разреда су активно учествовали на радионици „BrainOBrain“.

У четвртак 10.10.2019. ученици првог разреда су цртали кредама у боји испред школе на тему „Имам право да…“ Ученици осталих разреда су у својим учионицама радили ликовне и литерарне радове на исту тему и остварили право на учешће у наградном конкурсу у оквиру „Дечије недеље“. Ученици трећих разреда посетили су градски парк а ученици четвртих разреда посетили су Национални парк Фрушка гора и показали да имају право на здрав живот.

У петак 11.10.2019. ученици првих и других разреда су  активно учествовали у маскенбалу, а остали ученици су били публика. Маскирани ученици су се прошетали центром града и својим необичним и лепим костимима одушевили све присутне. У холу школе изложени су награђени ликовни и литерарни радови на тему „Имам право да…“

У школском дворишту одржана је „Трка за срећније детињство“ у којој су учешће узели ученици свих разреда. Најуспешнији ученици су добили дипломе.

Током читаве недеље текла је акција прикупљања новчаних средстава за потребе Црвеног крста. Тој акцији су се одазвали ученици свих разреда.

Ученици су врло радо учествовали у реализацији разноврсних активности током Дечије недеље.

Подносиоци извештаја:

  1. Данка Радосављевић
  2. Бранислава Миловановић
Comments are closed.