Награде младе публике Европске филмске академије

У недељу 26. априла, 75 изабраних основаца, узраста од 12 до 14 година, из 28 места и општина у Србији заједно са својим вршњацима из држава широм Европе бирали су добитника Награде младе публике Европске филмске академије за 2020. годину!

Нашу школу а и град,представљали су Маша Тешић, Јелена Тривун и Стефан Бодрожић, сви ученици 7-2 разреда.

У трци за ову престижну награду налазила су се три играна филма – Мој брат јури диносаурусе  (р. Стефано Чипани), Моје невероватно лето са Тес (р. Стивен Ваутерлод) и Рока мења свет  (р. Катја Бенрат).

Млади жири у нашој земљи имао је прилику да у периоду од 23. до 25. априла на онлајн платформи Festival Scope  погледа три номинована филма, да у недељу 26. априла са својим вршњацима из Србије путем Zoom  платформе дискутује о филмовима и темама које они покрећу, а након тога и, заједно са вршњацима широм Европе,  донесе финалну одлуку ко ће ове године постати лауреат Награде младе публике Европске филмске академије!

Одлуком младог међународног жирија који броји преко 2000 основаца из свих крајева Европе, филму „Мој брат јури диносаурусе“ додељена Награда младе публике Европске филмске академије.

Наши ученици изразили су велико задовољство због учешћа у овој манифестацији.

     Утиске ученика можете погледати. https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=VCPtezpfkQU&feature=emb_logo

наставница Верица Војновић

Comments are closed.