МАЈСТОР МЕНТАЛНЕ АРИТМЕТИКЕ

На Петом Светском првенству Браинобраин такмичења (19. октобра 2019.) у Дубаију наш ученик Ненад Димитријевић је надмашио сва очекивања. Сабирајући и одузимајући по пет једноцифрених и двоцифрених бројева у низу, Ненад је показао изузетну брзину, тачност, али и поштену игру – те је међу 3000 деце из целог света освојио пехар у својој категорији и поносно се вратио кући носећи највреднију награду са такмичења.

БРАИНОБРАИН је интернационални програм за развој дечјих интелектуалних, социјалних и психолошких капацитета, који поседује ИСО стандард и многобројна признања и награде за најбољи програм те врсте.

Браинобраин оригинално потиче из Индије, саме колевке менталне аритметике. Званично је осниван 2003. године и од тада се шири свуда по свету. Пре три године Браинобраин је почео са радом и у Србији.

Браинобраин се користи менталном аритметиком у комбинацији са ВАK методом помоћу којих подстиче развој интелектуалних капацитета код детета подстичући их да увек користе све своје ресурсе када примају нову информацију и када се суоче са неким изазовом. Док са друге стране, разним техникама НЛП-а (неуро-лингвистичко програмирање) подстиче децу да открију своје лидерске вештине, али и да знају да буду тимски играчи, да стварају осећај за емпатију, буду друштвени, лако подносе јавне наступе и, уопште, на један здрав начин се носе са изазовима кроз живот.

Пре годину дана Браинобраин Србија има своју франшизну јединицу и у Инђији (Браинобраин Инђија) и управо ученик првог разреда ОШ „Душан Јерковић“ Ненад Димитријевић је прави пример колико овај програм успешно подстиче децу.
Наиме, још у марту ове године Ненад је на државном Браинобраин такмичењу у којем је учествовало око 350 деце из целе Србије освојио пехар као најбољи и својој категорији.

Изузетно смо поносни на њега!

слике преузете са портала Инђијатива

Comments are closed.