ЧЕСТИТКА НА ДАР

Сарадња ОШ “Душан Јерковић” и Допунска школа на српском језику – Штутгарт

Дружење и пријатељство путем писане речи градимо већ неколико година са ученицима из Допунске школе на српском језику из Штутгарта. У току школске 2018/2019. године у тај изазов смо укључили најмлађе основце, наше прваке који су тек почели да пишу и читају.

Има ли лепшег вежбања писања и читања од писања и читања честитки за велике празнике. Тако су наши прваци добили честитке за Нову годину и Божић од полазника Допунске школе на српском језику. Изненађени, али и веома срећни читали су поруке адресиране на њихово име али и са огромном радозналошћу читали су или слушали какве су поруке добијали остали другари из одељења.

Како у првом разреду постоји пројектна настава као облик васпитно-образовног рада, са задовољством су наши прваци предложили својим учитељицама садржај рада и активности. Деца су истраживала сваки детаљ у вези са великим празником, Ускрсом и у својој завршници своје знање уз естетско обликовање преточили у предивне ускршње честитке и разноврсне поклоне које смо у адресираним ковертама упутили другарима из Допунске школе.

Наши поклони су стигли баш на Православни Ускрс у Штутгарт.

Већ неколико месеци круже лепе жеље и поздрави на релацији Инђија – Штутгарт а осим учења и вежбања у писању и читању ћирилице, умеју наши другари да нам пошаљу и понеки слаткиш……таква испорука је стигла баш на задњи дан наставне године.

Велико им хвала што су задњи дан школе учинили још слађим.

У новој школској години очекујемо нову сарадњу и дружење на даљину.

Педагог школе Наташа Миливојевић

Comments are closed.